Zoeken

Onderwijschallenge Vanuit Autisme Bekeken

De coalitie Vanuit autisme bekeken (VAB) start binnenkort met de onderwijschallenge (#onderwijschallengeVAB). In april heeft een groep hier al aan megedaan en de reacties zijn positief.

Deelnemers ontvangen gedurende vijf weken met vaste regelmaat tips, inspiratiebronnen, ideeën, materialen en opdrachten toegestuurd, waarmee ze direct aan het werk kunnen.   Tijdens deze challenge staan het kind en de jongere (met autisme) centraal en is het uitgangspunt wat hij of zij wél kan. De thema’s van de challenge zijn per week verschillend:

Week 1: ’Echt contact maken met een kind’

Week 2: ‘Hoe zie jij autisme?’

Week 3: ‘Pesten!’

Week 4: ‘Overgang’

Week 5: ‘Voorkom schooluitval’

Maatwerk in onderwijs én zorg is nodig om een kind met autisme een veilige omgeving te bieden waarin hij zich in eigen tempo evenwichtig kan ontwikkelen. Door mee te doen aan de challenge lukt het beter om het verschil te maken voor deze en vele andere kinderen en jongeren met een vorm van autisme.

Aanmelden kan tot en met 10 mei 2017 op de website van Vanuit autisme bekeken .


Deel dit bericht

  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn
  • Delen op Facebook
De website passend onderwijs valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
De informatie op deze website komt tot stand in samenwerking met onder andere de PO–Raad, de VO–raad, de AOC Raad en de MBO Raad.
Waarmerk drempelvrij