Zoeken

Passend onderwijs: geduld en meer samenwerken?

‘Passend onderwijs is mislukt’– eind mei stonden de kranten er weer vol van en kwam het onderwerp voluit aan bod in de Tweede Kamer.

Veel leraren voelen dat ze niet kunnen voldoen aan de eisen die aan ze worden gesteld. Ze hebben simpelweg te veel zorgleerlingen in de klas. Maar uit onderzoek van KBA op 39 basisscholen blijkt dat er ook leraren zijn die best vertrouwen op eigen kunnen. Kortom, is passend onderwijs wel echt mislukt? Alexander Minnaert (hoogleraar Orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit van Groningen) vindt van niet. Tijdens een symposium ter ere van het 50-jarig bestaan van de studie Orthopedagogiek aan de RUG sprak hij gepassioneerd over wat passend onderwijs volgens hem nog nodig heeft: meer coöperatief werken. Hij schreef er samen met Wim Meijer ook een artikel over, dat verscheen in de jubileumeditie van het tijdschrift Orthopedagogiek: Onderzoek en Praktijk, dat tijdens hetzelfde symposium werd gepresenteerd.

Lees verder op de de website van didactiefonline


Deel dit bericht

  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn
  • Delen op Facebook
De website passend onderwijs valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
De informatie op deze website komt tot stand in samenwerking met onder andere de PO–Raad, de VO–raad, de AOC Raad en de MBO Raad.
Waarmerk drempelvrij